Skip to main content
Blog

Onze keuze voor koelingssystemen: Frigel

By 15 januari 2020februari 27th, 2020No Comments

Proven Performance for Plastics & Rubber

Al meer dan 50 jaar rekenen toonaangevende kunststoffabrikanten op Frigel om hen te helpen de efficiëntie en inzetbaarheid van hun productie te optimaliseren met behulp van de Intelligent Process Cooling-technologie.

Injection, Blow Molding & Thermoforming

Op dit moment profiteren duizenden spuit-, blaas- en thermoforming fabrikanten van de efficiëntie en kostenbesparingen die de closed-loop proceskoelingstechnologie van Frigel biedt.

Het Ecodry-systeem – met geïntegreerde adiabatische vloeistofkoeler en machine-kant microgel koelmachine en temperatuurregeleenheidcombinaties of Turbogel TCU’s – is bewezen de cyclustijden te verkorten en de hoogste productiviteit uit molding te halen terwijl er veel minder energie verbruikt wordt.

Key Advantages

  1. Energy Cost Reduction. Het Ecodry-systeem kan helpen door de energiekosten van kunststof proceskoeling tot 95 procent te verlagen in vergelijking met luchtgekoelde centrale koelsystemen.
  2. Water and Environment Conservation. In tegenstelling tot koeltorensystemen verdampt proceswater niet in het gesloten systeem van Ecodry, wat een waterbesparing tot 97 procent oplevert. Bovendien wordt het water nooit blootgesteld aan elementen van buitenaf, wat een grote boost geeft aan duurzaamheidsinspanningen.
  3. Repeatability. De Frigel proceskoelingstechnologie biedt controleerbaarheid aan van de watertemperatuur, stroming en druk op elke machine en de mogelijkheid om matrijzen automatisch voor te verwarmen, te vullen en af te voeren.

Extrusion

Providing clean water and tight temperature control for cooling machines, chill rolls, air rings, air compressors, pipe/profile tanks, etc., Frigel helps extruders maximize reliability and precision for a clear edge in productivity over traditional cooling tower and central chiller systems.

Key Advantages

  1. Low Operating Costs. Met een energieverbruik van 0,015 kWhr / kW (0,05 kWhr / ton) en mogelijkheden voor “gratis koeling” bespaart het Ecodry-systeem elke dag geld voor extruders.
  2. Higher Productivity. De nauwkeurige regeling van de temperatuur van het modulaire systeem voor uw extrusielijnen betekent een nauwkeurigere koeling.
  3. Simple Installation. Met één enkele set niet-geïsoleerde leidingen – en geen behoefte aan zwaartekrachtretouren of ondergrondse “zwembaden” – het is gemakkelijk om te beginnen te genieten van de voordelen van de gesloten-luskoelingstechnologie van Frigel.
Free cooling met Frigel

Bespaar tot 80% energiekosten – met Frigel’s unieke “free cooling” -functie.

In situaties waarin uw procesinstelpunten en lokale omgevingsomstandigheden dit toelaten, stelt de Intelligent Process Cooling-technologie een Ecodry in staat schoon koelwater op de juiste temperatuur te leveren zonder een koelmachine (chiller) te gebruiken.