“Earn your success based on service to others, not at the expense of others.”

PME is een leverancier van randapparatuur voor de kunststofverwerkende industrie in de brede zin van het woord.

Wij vertegenwoordigen niet alleen exclusief buitenlandse en binnenlandse producenten, maar bieden service, onderhoud, engineering en projectbegeleiding voor producenten van plastics.

Dit voor alle randapparatuur rond spuitgietmachines, extruders, blaasmachines of andere machines die kunststof, kunststof halffabricaten of eindproducten produceren. Tot slot bieden wij de eindklant een totale onafhankelijkheid met betrekking tot de verwerkingsmachine zelf.

Sectoren

In principe zijn alle klanten die iets doen rond spuitgieten, blaasextrusie… van plastics onze klant. Daarnaast hebben wij concreet in bepaalde sectoren vaste klanten:

 • Voedingssector
 • Medische sector
 • Autoindustrie

Specialiteiten

 • Service en onderhoud
 • Automatisatie en robots
 • Grondstof, koel- en tempereersystemen
 • Randapparatuur rond spuitgieten, blaasextrusie…

Onze troeven

 • Uitstekende service garantie
 • Grote magazijnvoorraad aan spareparts en apparaten
 • Breed gamma aan testunits
 • Gegarandeerd maatwerk
 • Eigen (3D) engineering

Ons team

Een team van zeer gemotiveerde mensen die elke dag opnieuw voor de klant tot het uiterste gaan. Van projectontwikkeling tot service after sale.

Geschiedenis PME

Oprichting

Plastic Machinery Equipment BVBA wordt opgericht in 1988 door Willy en Eliane van Muylem. Willy heeft na jaren gewerkt te hebben bij toenmalig DVG als Arburg verdeler de moeilijke stap genomen naar een zelfstandige , onafhankelijke vertegenwoordiging van randapparatuur voor kunststofverwerkingsmachines. Willy introduceert in de spuitgietwereld de GEIGER aanspuitpikkers.

Van eenmanszaak naar naamloze vennootschap

Door de grote inzet en het succes van deze formule zijn Willy en Eliane genoodzaakt om uit te breiden. Een pand in Herzele wordt gekocht en Rony Van Grunderbeek en Annie Van Peteghem vervoegen het team.

1992 – 1997 : Versterking in Techniek en Verkoop

Wim Dhaeseleer wordt ingezet als interim voor de opbouw van de EUROPLASTICA beurs in Brussel. Hij zal zich in de jaren erna ontpoppen tot GEIGER robotspecialist en later hoofd van de robotica afdeling.

Daarnaast vervoegt Yves Drappier het PME team als verkoper, specifiek aangeworven voor de verkoop van S+S metaaldetectoren en grondstofsystemen.

1998 – 1999 : grote interne veranderingen

Stap bij stap groeit de firma uit tot een volwaardige speler in de kunststofindustrie, een positie die bereikt werd door de inzet van alle werknemers en het vertrouwen van de klanten.

In April 1999 besluit Willy van Muylem echter met pensioen te gaan en verkoop hij de firma aan Guido Manhaeve, ex-medewerker NETSTAL. Een donderslag bij heldere hemel voor vele medewerkers.

2000 – 2008 : uitbreidingen

Vanaf de eeuwwisseling verandert het beleid bij PME en wordt de firma op vele fronten uitgebouwd. Allereerst groeit het personeelsbestand  van 6 naar 15 medewerkers.

Vervolgens worden de twee specialisaties, zijnde automatisaties en grondstofsystemen, steeds grootschaliger en technischer uitgewerkt. Hierdoor stijgt dan  ook de naamsbekendheid en het aantal lopende projecten.

Verder vervoegt Fernand Taverniers vervoegt firma in 2002 als verkoper, wat zorgt voor een enorme stijging van de marktbewerking.

In Augustus 2003 verhuist PME naar een nieuw industriepand op de Industriezone II , Ballingsweg 25 in Zottegem. Meer ruimte, meer mogelijkheden en vooral een betere bereikbaarheid dragen bij tot verdere expansie.

2009 : Management Buyout PME

In mei 2009 wordt de firma overgenomen door Yves Drappier en wordt het businessplan volledig herschreven. Service, klanttevredenheid en technologie staan hierbij centraal.

2010-2014 : schaalvergroting BENELUX

In 2010 wordt de uitbreiding naar Nederland een feit met John Liebregts, die al snel bijgestaan wordt door Mark Andringa en Martin Van Zuilekom. Even later vervoegt zich Gerard Nijkamp bij het PME-team in Nederland. Hetzelfde businessplan wordt daar in werking gezet.

2015-2016 : Nieuw pand voor PME NL

In 2015 betrekt PME NL een nieuw pand in Breda, en worden er enkele nieuwe medewerkers aangenomen in Nederland om de groeiende markt beter te kunnen bedienen. Brian Oomens start als Backoffice Medewerker en even later vervoegt René Van Kouterik de gelederen als Service technieker, specialisatie koelsystemen.

2016-2017 : nieuwe locatie PME België

Na lange gesprekken met de lokale overheden krijgt PME eindelijk de toestemming om een nieuw pand te bouwen op het bedrijventerrein “MEERKEN”, Spelaanstraat in Zottegem.  Het nieuwe pand is een grote stap voorwaarts omtrent de verdere groei van de firma, die ondertussen al meer dan 30 medewerkers telt.