Klanten komen bij ons voor totaaloplossingen aan omtrent het koelen, tempereren, transporteren en het opslaan van plastic grondstoffen alsook het automatiseren van complete productieprocessen.

Daarnaast verkopen en verhuren wij de nodige randapparatuur rond spuitgieten, extruderen, rotatiegieten en blaasextrusie.

Tot slot zijn wij een betrouwbare service partner met een sterk team van techniekers die steeds paraat staan om onderhouds- en reparatiewerken uit te voeren.

Automatisatie

Productieautomatisatie

Fabrikanten van plastic gerelateerde producten vinden bij PME een betrouwbare partner om het rendement van hun productie te verhogen. Dit wordt enerzijds gerealiseerd door een grondige analyse door ons team, zodat de beste oplossing op maat kan worden gevonden. Dankzij de expertise van onze projectingenieurs zijn klanten zeker van een goede integratie met hun bestaande infrastructuur, ook wanneer die machines van concurrerende merken bevat.

Gebruikte techniek:

  • 3D Engineering (AutodeskInventor),
  • PLC programmatie,
  • Metaalconstructie,
  • Verspanende bewerking en leidingmontage

Installaties voor grondstofverwerking

Koelen, tempereren, transporteren en opslag van grondstoffen

Voorts bieden wij totaaloplossingen aan om granulaten en andere grondstoffen op een correcte en efficiĆ«nte manier te transporteren via een buizennetwerk van en naar opslagsilo’s en dat deze na verwerking op de juiste manier gekoeld of getempereerd worden.

Randapparatuur

Randapparatuur

Levering, plaatsing en engineering van randapparatuur rond spuitgietmachines, extruders, blaasmachines of andere machines die kunststof gerelateerde producten produceren. Onze oplossingen bevatten onder andere transport, opslag, inkleuren, mengen, doseren en drogen van granulaten en andere bulkmaterialen. Daarnaast bieden wij ook apparatuur aan voor het koelen en tempereren van matrijzen. Dit kan vervolgens gecombineerd worden met engineering voor volledige koelsystemen voor een maximale energieterugwinning.

Service & onderhoud

Service en onderhoud

Wij bieden service, onderhoud, engineering en projectbegeleiding voor alle randapparatuur rond spuitgietmachines, extruders, blaasmachines of andere machines die kunststof gerelateerde producten produceren.

PME streeft ernaar een perfecte service te leveren voor alle ons complete gamma aan producten en oplossingen. Door het niveau van onze technische medewerkers bieden wij u een snelle analyse en probleemoplossing on-site.

klanten PME omwille van hoge graad van bereikbaarheid van onze aftersales service (onze techniekers zijn rechtstreeks bereikbaar) en de korte wachttijden.

Voor klanten die robots bestellen houden we steeds onderdelen in omruil op voorraad. Hierdoor kunnen we onze klant ondersteunen met testunits die voor een bepaalde duur in bruikleen geven.

Interventies kunnen aangevraagd worden via Service@pme-benelux.com