Engineering Solutions

Automatisatie

Automatisering van productieprocessen

Fabrikanten van plastic gerelateerde producten vinden bij PME een betrouwbare partner om het rendement van hun productie te verhogen. Dit wordt enerzijds gerealiseerd door een grondige analyse door ons team, zodat de beste oplossing op maat kan worden gevonden. Dankzij de expertise van onze projectingenieurs zijn klanten zeker van een goede integratie met hun bestaande infrastructuur, ook wanneer die machines van concurrerende merken bevat.

Gebruikte techniek:

  • 3D Engineering (AutodeskInventor),
  • PLC programmatie
  • Metaalconstructie
  • Verspanende bewerking en leidingmontage
  • 3-as of 6-assige robot naar gelang de functie

Installaties voor grondstofverwerking

Koelen, tempereren, transporteren en opslag van grondstoffen

Voorts bieden wij totaaloplossingen aan om granulaten en andere grondstoffen op een correcte en efficiënte manier te transporteren via een buizennetwerk van en naar opslagsilo’s en dat deze na verwerking op de juiste manier gekoeld of getempereerd worden.

Centrale koelingsinstallaties

Koeling op maat

Verhoog uw productiviteit met Frigel closed-loop koelingsinstallaties. PME zorgt voor een optimale integratie en plaatsing zodat een minimum aan plaats gebruikt wordt voor een maximum aan rendement.

Process cooling voordelen:

  • 40 uren minder onderhoud per maand
  • 95 percent minder energieverbruik in vergelijking met air cooled central chiller system
  • 4 millioen liter water wordt elk jaar bespaard

Randapparatuur

Alle nodige apparaten voor plastic manufacturing in een one stop shop

Levering, plaatsing en engineering van randapparatuur rond spuitgietmachines, extruders, blaasmachines of andere machines die kunststof gerelateerde producten produceren. Onze oplossingen bevatten onder andere transport, opslag, inkleuren, mengen, doseren en drogen van granulaten en andere bulkmaterialen. Daarnaast bieden wij ook apparatuur aan voor het koelen en tempereren van matrijzen. Dit kan vervolgens gecombineerd worden met engineering voor volledige koelsystemen voor een maximale energieterugwinning.

Onze troeven

Oplossingen op maat

Voordelige onderhoudscontracten

Eigen engineering

Uitgebreide stock

Gespecialiseerd team

Meer dan 25 jaar ervaring

Sterke prijs/kwaliteit

24/24u advies & support