"De eerste Rapid Pro-Sense-apparaten draaien erg goed in de productie"

Ronald van der Wal - SABIC

Over de klant

In Bergen op Zoom produceert Sabic kunststofgranulaten, samengestelde verbindingen en Noryl. Kwaliteit en productzuiverheid zijn voor Sabic van het grootste belang. Daarom zochten ze een systeem voor de kwaliteitscontrole in goederenafgifte te optimaliseren. De hoogste tactiele gevoeligheid voor ferro-metalen en roestvrij staal ,evenals andere non-ferro metalen, was vereist. Sabic was naast de best mogelijke oplossing ook op zoek naar een betrouwbare, klantgerichte leverancier met ervaring in de kunststofindustrie.

Zo kwamen ze terecht bij PME

sabic bergen op zoom

Over de oplossing

Na grondig de precieze behoeften van Sabic te hebben overlopen, beveelden wij de Pro-Sense metalseperators van S + S (Separation and Sorting Technology GmbH) aan als beste oplossing.

Dankzij de innovatieve HRF-technologie (High Resolution Frequency) biedt de Rapid Pro-Sense, een systeem voor free-fall-toepassingen, een extreem hoge gevoeligheid voor alle metalen. De metal seperator is speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van kunststofproducenten biedt een innovatief modulair ontwerp. De scheidingseenheid kan worden geselecteerd voor het materiaal dat wordt getransporteerd of voor speciale behoeften van klanten.

Resultaat

De vele jaren ervaring in de kunststofsector en de klantenservice in Nederland zijn een van de doorslaggevende redenen waarom SABIC besloot om de Rapid Pro-Sense metaaldetectoren te bestellen bij PME.

Ronald van der Wal en Rob Willems van SABIC bevestigen: “De eerste Rapid Pro-Sense-apparaten draaien erg goed in de productie, we zijn zeer tevreden met de resultaten. In de loop van 2014 werden extra metaaldetectoren geleverd aan de Sabic-fabriek in Bergen op Zoom om de productie-efficiĆ«ntie en productzuiverheid te waarborgen. “

Onze oplossing: de Sesotec Pro Sense

Oplossing nodig?

Heeft u verdere vragen of zoekt u een soortgelijke automatisatieoplossing? Contacteer ons